"Kadangkala bersendirian itu buat hati jauh lebih bersih."

- (via lovemebunga)

(Source: rozizarina, via ruangdengantuhan)

"Tuhan, jangan bosan mendengarkan doaku tentang harapan-harapan pada orang yang kusebutkan. Pilihkan untuknya orang yang benar-benar akan membahagiakan, meski tidak ada aku dalam pilihan yang Engkau sediakan."

- Aamiin.. (via jasmineyash)

(Source: perindupetrichor-ririnsetya, via ruangdengantuhan)

"Love someone because of Allah, Allah will make it last for ever. Leave someone because of Allah, Allah will give you someone much better."

- (via moeyhashy)

(via ruangdengantuhan)

"Untuk sayang aku boleh tapi untuk cinta.
Maaf.
Susah."

- (via gadistudunglabuh)

(via ruangdengantuhan)

Thoughtsy Thursday : Creator of Heart

"jujur babe
suka lebih dari kawan
pernah tak ?”

———————————————————————

Ya Rabbi.
My bae (one of my best friend since diploma) asked me.

Kind of nervous, cause I am never lied to her.

Jujur rasa cinta itu pernah berputik.
Bila berputik,
rasa aman,
rasa indah.
Debar cinta,
Dan getar rindu.
LOL.

Tapi tak lama.
Yang lamanya,
rasa parah,
rasa sakit,
rasa perit.
Parut cinta,
terukir di dada.

Lama juga nak move on.
Bila letakkan sesuatu yang pada asalnya bukan kerana ILAHI,
at the end it still not yours.
sebab…
takdir itu milik Ya Rabbi.

Selalu doa kat Allah pegang hati ini betul-betul,
pimpin betul hati ini,
jangan hati ini terkapai-kapai cari cinta yang tak pasti,
jangan hati ini selalu mengingat ciptaannya lebih dari penciptanya.
95% mesti ingat ciptaan Ilahi
5% ingat Ya Rabbi.
Nauzubillah.

Wahai hati,
kau milik mutlak
sang
pencipta hati.


Syawal 3, 1435
Le Moi.

Tahfiz thingy

awak tak nak buka tahfiz?

nakkk!!!

kat kelantan, tanah allahyarham tok ki. pahala nanti mengalir kat allahyarham tok ki.

boleh-boleh. (setuju tanpa fikir)

kalau jual tanah tu terputus pahala.

jangan jual ma. buat ja tahfiz. saya tolong.

Your voice blows me away, Yusuf Islam 🎶

transcripts:

"true beauty is within" for example opening your fridge

(via ansabhutta)

adhore:

let’s play “who can eat all their popcorn before the movie even starts”

(via ansabhutta)

"

Cinta bukan sekadar bermesej 24 jam sehari 7 hari seminggu.
Cinta bukannya sekadar berkata “I love you” atau “Saya sayang awak”.
Bukan juga dengan mengambil berat sekadar bertanya “Dah makan? Kalau tak sihat jangan lupa pergi klinik.”

B U K A N

Cinta ialah satu tanggungjawab.
Berani melafazkan cinta bererti berani dan bersedia untuk membawa dia yang disayangi ke arah yang lebih baik yakni ke jalan Allah.
Bukan membawa ke arah maksiat.
Faham molek..

"

- Kaq pijah (via gadistudunglabuh)

(via anisanafisah)

AL-MULK

Aku dah Jatuh cinta.
Dengan sape?
Al-Mulk.
Sape tu ?
Adelah.
Kenapa pilih dia?
Sebab dia dapat meringankan azab aku di dalam kubur.