Alhamdulillah. Jumaah Barakah. 

#quzahshares
Repost from my friend. Siapa yang ada masa lapang boleh singgah di Putrajaya okay? Ada banyak aktiviti seperti Hijab Tutorial by sis Diana, Sembang santai with sis Catrianna Ross. Dekat mana? Dekat Surau Al-Iman Presint 9B, Putrajaya. 6 April 2014, Ahad (esok). Jangan lupa datang yaaa…
.
by @alya_abdullatif “Assalammualaikum semua..disini saya ingin me-war-war kan karnival “Im In Love with Al-Iman” akan diadakan dperkarangan Surau Al-Iman, Presint 9, Putrajaya….marilah kita sama2 mengimarahkan karnival ini…Mohon jasa baik tuan/puan utk share dan me-war2 kan mengenai karnival ini…Semoga jasa baik tuan/puan mdpt rahmat Allah…Amin @onelove @oneheart @onepath @spreadlove @love @presint9 @islam” via @PhotoRepost_app
Orang kata hari special ialah “hari dilahirkan”, yours truely BORN DAY.
.
Istimewanya, lahir dibumi jumpa sekalian makhluk yang boleh dibuat kawan dan lawan, yang boleh dipasang2kan. ūüėĀūüėĀ
.
Hakikatnya berapa lama masa dibumi. Di dunia? Di akhirat? 
.
24 tahun umur kalendar masihi. 25 tahun umur kalendar hijrah. 
.
Yang pasti umur bertambah,
tak pernah berkurang.
.
25 tahun hidup, bangun tidur sedar tak sedar menimbun Dosa kat Tuhan dan makhluk tuhan.
.
25 tahun hidup masih ego nak mintak maaf ngan makhluk Tuhan dan lagi-lagi Tuhan.
. 
Jadi, mohon maaf atas khilaf diri ini, 25 tahun hidup dibumi Tuhan dan sebagai hamba Tuhan. 
.
Mama pesan “Dengan Tuhan anytime boleh minta taubat minta maaf. Dengan makhluk Tuhan?
.
Mohon roh tak tersekat-sekat bila Izrail cabut nyawa.
.
Another year of life is blessing from Him.
.
Eidul Milad, HR ! ūüéĀūüéČūüéäūüéĀūüéČ
(3|4|1990 / 7 Ramadhan 1410)
.
#HRbornday #deathmatter
Salam alaik and greetings to all.

Quzah Bracelets update.

Code : Channel **Sample Only** 
Customize bracelets 

Price : 
RM 25 Semenanjung 
RM 28 Sabah Sarawak



ūüĆłFREE POSTAGEūüĆł



How to place your order;

Send us your full details:

NAME :
ADDRESS ( with poscode) :
PHONE NO :
CODE ITEM / QUANTITY :


Please give your hand measurement in cm or inches



Whatsapp : 019 - 222 2248
Wechat     : Quzah Team
Facebook : Quzah by HR (inbox)

#sayajualgelang #sayajual #sayajualmurah #coach #kitty #hellokitty #quzahbracelets #channel #bazaarpaknil #lokalah
Coming soon . Custom bracelets. Check out more this awesome bracelets on @quzah_2 .  

#sayajual #sayajualmurah #sayajualgelang
Innalillahi wainna ila rajiun by @tudungpeople “Another sad news today.

While we are searching and crying for our men and women lost in the air.

Another country is out there killing our innocent brothers and sisters, for more than double the amount. Modern day massacre. Mesir laknatullah!

#prayforegypt #prayforislam” via @PhotoRepost_app

Wedding road trip.
Ex-Uitm Dungun | DIIA.

#dungunclan #haziqazlan

Throwback 13 Rejab 1434H, Jumuah. 

Moment nak pergi Masjid Nabawi.. Memang excited..
Tapi nervous. 

Jalan di bin dawood, nampak orang Arab berdagang. The first thing dorang sebut, 1 Malaysia. Yaaa, slogan 1 Malaysia berleluasa di Tanah Arab. 

Moment masuk masjid Nabawi, terpegun. Dekat sebelah kiri tempat sembahyang perempuan tempat Perkuburan Baqi’. Hanya khas untuk lelaki sahaja yang masuk.

Moment bila minum air zam-zam, nikmat…
Makan kurma ajwa, nikmat…
Makan kebab 3 riyal, nikmat..

Tapi lagi nikmat plus hiba when you saw Qubah Hijau, tempat terletaknya makam Rasulullah S.A.W.

Tsk tsk tsk.

Tak boleh tahan. Tsk tsk tsk.

Moment bila dapat masuk raudah, nikmatnya Allahurabi..

Bau harum, wangi… Rindu bau tu… Bau taman syurga…

Cabaran bagi kaum muslimah, ada tabir plastik putih, yang menutup sebahagian tempat.. Tak dapat fully tengok Makam Nabi… 1/2 jam tunggu… Really worth it… 

Gambar atas sebelah kiri pintu masuk utama Masjid Nabawi.

Gambar atas sebelah kanan kawasan yang dipanggil Raudah berdekatan dengan makam Nabi.

Gambar bawah sebelah kiri, mimbar di Raudah.

Gambar bawah tengah diperkarangan Masjid Nabawi. 

Gambar bawah sebelah kanan payung Masjid Nabawi baru bermula dibuka selepas solat subuh. 3 minit masa payung dibuka sepenuhnya. (Ohh well jakun gila….). 

Assalamualayka Ya Rasulullah. Assalamualayka Ya Nabiyallah…

Moga bertemu lagi, Madinah.

-HR

Mungkin ada sebab kenapa dalam pentadbiran sesebuah negara yang mempunyai kerajaan dan lawannya pembangkang.

Kerajaan belum tentunya betul. 

dan pembangkang tak semestinya betul.

even zaman¬†dulu¬†pun, zaman¬†para anbiya’¬†dan¬†sahabat, ada¬†kerajaan¬†dan ada¬†pembangkang.

Ironinya, mereka tetap bersatu, sebab hala tuju yang satu. Satu kerana Allah S.W.T. 

Ya¬†Lillahi¬†Ta’ala.¬†

Sekarang…. ? Wallahu alam.¬†

Repost from @myazulkifli . Thank you pretty mya for accepting our #tonichugo and inner ring.


Tonic Hugo and tonic polo are on sales. The price are marked down from RM46 to RM 38 (free postage). It really suits with all ages (baby 6 months and above until the elderly). 
Checkout the testimoni at #tonichugofeedback

The inner rings only left for 3 pairs ( 1 black and 2 gray). The price of each inner ring is RM15 (free postage)

Cosmetic brushes exclusively by F21.Clearance sale 1 set cosmetic brushes for RM 23 (free postage). Buy 3 set cosmetic brushes for RM50 (free postage).


Any enquiries, whatsapp us 012-298 3429 with your full details.

Only serious buyer will be entertain. 

Happy shopping by Quzah !
Gaza drowning……and under power and media blackout. They need us to help them. 
Fida Abuassi said ” Anyone ! I want to tell the world that Gaza is living an unspeakable disaster and in a bad need for your help. I cannot be silent. You cannot be silent”. Check out this website for more information about Gaza, Palestine and others ingaza.wordpress.com

#prayforgaza #r4bia #aqsasyarif #charity
Salam. Announcement YEAR END SALE 2013 by @quzah_ = Inner ring RM 15 including postage = Cosmetic brushes 3 for RM 50 including postage. = Tonic Hugo & Polo (150ml) RM 38 including postage.

This year end sale start today 17 Disember until 27 Disember 2013. 
Hurry up guys ! Place your order now. Whatsapp 012 - 298 3429

#sayajual #igbiz #innerring #yes #yearendsale #cosmeticbrushes #tonichugo #bioasli